I made this widget at MyFlashFetish.com.

Monday, April 30, 2018

Hello 2018

Assalamualaikum..

Hai?

Selepas beberapa tahun menyepi, and here i am. Kembali menulis, meluah, menconteng kat sini. Hmmmmm

Aku pernah baca ayat ni dekat somewhere, "bila kau rasa sedih, itu waktu yang sesuai untuk kau menulis." Yes, i totally agreed with it. But sebelum ni, bila aku sedih and terasa fucked up dengan hidup, aku akan conteng dekat fb. No no. Don't get me wrong. Of course, cuma aku sorang yang boleh baca sebab aku dah privatekan post. Hehe. Actually aku lupa password blogger ni. And takde kesungguhan pun untuk retrieve balik password. Baru ni je aku rajin sikit untuk retrieve password.

And for most, macam dah tak ramai orang yang aku follow yang masih aktif dengan blog, aku pun jadi malas nak masuk sini. But today, aku masuk sini semula, entah lah, mungkin rindu?

InshaAllah, akan datang, mungkin akan makin kerap aku menulis kat sini, macam dulu dulu. Tapi, mungkin lebih matang? Kot. Ya la. Pardon me for my tak-betulness untuk post post yang lepas, since i started blogging masa umur 20. 😂😂

Soo for today, cuma nak sampaikan salam pertemuan semula dengan blog kasut puteh ni. :) Till we meet again next time, inshaAllah :) 

Friday, October 10, 2014

kehadapan awak..

Assalamualaikum awak..

Kehadapan awak yang sentiasa dirindui.. kekiri awak yang dicintai.. kekanan awak yang disayangi.. kebelakang awak yang dikagumi..

Apa khabar? Saya tahu awak baik baik sahaja memandangkan takde pula sesiapa yang memberi khabar buruk berkaitan awak. 

Awak..

Saya menulis untuk awak sekali lagi. Eh. Haritu punya surat untuk orang lain, kali ni untuk orang lain. Maaf lah ye awak. Saya bukan lah seorang yang setia. Kakaka.

Sebenarnya tujuan saya menulis surat ini, takde tujuan pun. Hanya untuk menyatakan rindu saya pada awak. Real juga rasanya bila sedang merindu ni ye awak. Lebih lebih lagi untuk orang hebat macam saya, jarang benar saya rindu merindu ni. Nak luah ke awak apatah lagi. Memang mereput lah awak dengan penantian kata kata tu. Itu pun kalau awak nanti lah. 

Awak..


Saya harap awak jaga diri. Saya tahu mata awak sering melior melihat indahnya ciptaan tuhan. Saya tahu. Tapi saya tak mampu nak halang. Saya sedar diri saya siapa, awak. Saya bukan lah kekasih hati awak. Bahkan kekasih kaki, kekasih tangan, kekasih perut buncit awak juga bukan. Saya tahu tu. Jadi.. saya hanya mampu berdoa dalam diam, agar awak menjadi milik saya di penghujungnya. 

Mungkin awak lihat ini sebagai satu coretan sampah yang selayaknya awak campak ke tong sampah, tapi ketahui lah awak, bahawasanya saya sangat serius dengan penulisan saya. Walaupun kadang-kadang mengarut,mencarut dan lain lain rut lagi, tapi saya benar benar serius.

Sekian sahaja tulisan saya untuk kali ini. Harapan saya semoga awak sentiasa dalam lindungan Tuhan yang Esa.

Kura kura dalam perahu, labi labi dalam tasik, sekian terima kasih.

Thursday, October 9, 2014

move on

Assalamualaikum..

Sejak semenjak menjak ni, aku rasa dah tak boleh nak masuk dengan lagu dalam playlist aku. Dah tak boleh nak layan band band jenis headbanging pecah speaker pecah suara tapi bukan pecah dara ni. 

Aku rasa.. jiwa aku dah makin tenang kot. Jadi dah tak boleh nak hadam genre lagu yang macam ni. Entah lah. Sesekali mungkin boleh. Tapi kalau banyak kali nak ulang ulang macam dulu tu, cukup 3 kali kepala aku pecah. Bila dah pecah tak dapat la aku nak berfikir dengan waras. Bila tak dapat berfikir maka macam mana aku nak jadi belia yang berjaya? Gua rasa berwawasan betul bila tulis beria-ia sangat ni.

Untuk ngkorang yang tegar dengan band macam ni, aku ucapkan selamat mendengar. Aku nak move on dah. Aku layan instrument je sekarang ni. Walaupun memang dah layan dari dulu. Tapi kali ni layan lebih sikit. Tenang betul rasa hidup ni. Kahkahkah

Friday, September 19, 2014

surat untuk awak

Assalamualaikum..

Buat awak yang jauh disana, semoga awak sihat hendaknya.

Semalam saya ternampak awak main lari lari nak naik tangga. Sambil bergelak ketawa. Amboi. Bahagia betul awak naik tangga ye? 

Dah lama saya tak nampak awak. Apatah lagi senyuman awak. Bila saya ternampak semalam, saya terasa bagai disyurga. Amboi. Indah betul senyuman awak ni. Sehinggakan saya terupdate dekat twitter dan menyebabkan kekeliruan dimata si tahi twitter.

Awak..

Sudilah kiranya awak tahu bahawasanya saya tengah crush dekat awak sejak kita sama sama dizaman muda remaja lagi. Dan tahukah awak, orang kata kalau crush lebih tiga bulan itu tandanya sudah jatuh cinta? Akan tetapi... saya cuma crush ke awak bila saya nampak awak je. Bila saya tak nampak saya terlupa pasal awak. Mungkin daya tarikan magnet awak masih belum kuat dalam ingatan saya. Cilaka juga rasanya bila menulis surat maya ni ye awak. Tapi demi awak, saya gagahkan.

Awak...

Saya harap nanti awak pandang lah saya. Walapun memang selalu saya lalu sebelah awak kita berbalas senyum, tapi saya harap awak pandang lah ye? Awak jangan nak pertikaikan tunggang langgangnya ayat saya pula, saya saje tak nak tunjuk power. Takut nanti awak terkejut pula. 

Apa-apa pun, saya harap awak sentiasa menghiasi bibir awak dengan senyuman untuk saya. Banyak pula harapan saya ni. Tapi saya peduli apa. Lagipun ini surat saya. Sukahati saya la nak tulis apa, ye dak?

Lastly, i hope i can see your smile until when when.

Pecah kaca pecah gelas, saya tahu awak memang takkan baca jadi saya faham la kalau awak tak balas.

Wednesday, September 3, 2014

superheroes

Assalamualaikum..


When you've been fighting for it all your life
You've been struggling to make things right
That’s how a superhero learns to fly
Every day, every hour
Turn the pain into power

When you've been fighting for it all your life
You've been working every day and night
That’s how a superhero learns to fly
Every day, every hour
Turn the pain into power

Every difficulties, that you've been through, will make you stronger. Much stronger than before.

All the hurt, all the lies
All the tears that they cry
When the moment is just right
You see fire in their eyes
'Cause he’s stronger than you know
A heart of steel starts to grow

Things that hurts you, that force you to give up, that brings you down on your knees, crying desperately for a way out, if you can survive it well, nothing else can put you down after. Even come hell or high water, you'll survive no matter what.


She's got lions in her heart
A fire in her soul
He's a got a beast in his belly
That's so hard to control
'Cause they've taken too much hits
Taking blow by blow
Now light a match, stand back, watch them explode

Because things that won't kills you, will make you stronger. And people who keep on push you to the ground, you'll make them as a stepping stone to fly high.

****

Lyrics from Superheroes by The Script. 

*****

This song somehow reminds me all the difficulties that people has put you through is only to make you a better person in the future. 
You have an option on how to settle up your obstacles in life whether you want to run from it or face it. 
And the choice you'll make will definitely define your very own future.

Calamity will come untill you stop breathing. But how you face it, will absolutely make a different story.

-- i just take a few parts from the lyrics and make my very own interpretation based on it. From my very own views. From how i feel when it comes out on my playlist. Lulz