I made this widget at MyFlashFetish.com.

Tuesday, December 16, 2014

Dwihati



dirimu bagaikan
sebuah lukisan
penuh warna
penuh seni
tak layak ku miliki

jangan kau berpura
engkau juga sama
membuat aku rasa tenang
hati ku kau miliki

dengarkan
gurindam
inilah lagu cinta ku padamu

andainya
ku hilang
biarlah lagu ku jadi temanmu

ooooo

diantara kita
suka sama suka
aku pasti kau punya hati 
ingin bersama jua

tidak semestinya
semua cerita cinta
kan berakhir sesempurna 
seperti kita impikan

dengarkan
gurindam
inilah lagu cinta ku padamu

andainya
ku hilang
biarlah lagu ku jadi temanmu

lalalala
lalalala
lalalala
lalalala
(2x)

Dwihati by Aizat ft Yuna - Manisnya Cinta OST

Monday, December 15, 2014

Manisnya Cinta di Cappadocia OST

Assalamualaikum..

Memandangkan hari ni gua nak bercerita tentang movie melayu yang diadaptasi dari novel kegemaran gua zaman jahiliah dulu, maka izinkan gua menulis dengan gaya ala-ala abang romantis gituuh. 

Novel Manisnya Cinta, karya Anis Ayuni pernah mendapat tempat dihati gua satu masa dahulu. dan sekarang pun. tapi gua kasi prioriti lagi dekat Hlovate dengan Kak Rnysa dulu lah, baru novel tu. kahkah

Apa yang gua nak sembang, bukan pasal jalan cerita novel atau movie tu. lu orang yang follow blog gua mesti tahu kan gua ni cuma rajin buat OST review je. tapi takpe, gua selit sikit lah sedikit sebanyak babak babak dalam movie tu. tapi sebelum tu, gua rasa diri gua makin dekat dengan kamus DBP ni. kejadahnya gua rasa diri gua skema. tak romantik langsung ! 


ni lah OST untuk Manisnya Cinta. actually gua baru tengok semalam dengan crush gua. crush gua siap propose gua sambil ajak gua naik belon panas kat turkey lepas ni. tapi gua tolak lah, gua ni banyak komitmen. ingat gua ni takde kerja lain ke selain keluar dengan dia je? kakaka. siapa percaya bontot dia hitam !

okey, kasi gua serius balik. cerita ni pasal seorang gadis cantik bernama Ifti Liyana ( fazura ) yang single dan nak cari boyfren, dan terjumpa si Nazmi ( sam ) ni. ahh. gua tak reti lah nak cerita. dah. abaikan. engkorang dengar lagu je dah lah ea? kalau ngkorang nak tahu cerita dia macam mana, dan rasa nak sweet-sweet cemburu dengan keromantikan si nazmi, maka pergi lah tengok cerita ni. gua kasi 3.5/5 lah. sebab gua dah baca novel dia kan, jadi expectation gua lebih sikit lah dari ngkorang yang tak baca. tapi member gua kata best. jadi gua simpulkan, cerita ni best ! siapa kata tak best, dia suka kentut kuat kuat. kakaka

oh ya. tajuk lagu ni Manisnya Cinta by Sixth Sense. 

dah. bai


Sunday, December 14, 2014

mamak

Assalamualaikum..

Kehadapan engko yang gigih tanya pasal blog aku tadi..

Kalau dah jumpa, dan kau terbaca pula post ni, haaa ni memang untuk engko lah. Tahniah aku ucapkan. Kahkah

Nanti whatsapp ke aku link. Sebagai bukti. Screenshot pun takpe. Ni aku update depan engko ni. Hilang idea aku nak update apa. Muka engko mungkin tak sesuai aku jadikan inspirasi. 

Okey lah. Bai.