I made this widget at MyFlashFetish.com.

Saturday, March 23, 2013

to that friend of mine

assalamualaikum..

tetiba je aku teringat dekat one of my friend. malam ni entah kenapa membuak2 pulak teringat kenangan lama.

kawan tu..senang je nak dapat. tp, kawan yg betul2 kawan, payah.

that friend, aku kenal dah lama. since form 1. mula rapat after form3, i guess. 
i treasure that friend, so much. dia one of my best best best friend. that chingu, that friend, dia reliable. dia senang, not in term of money, or wealth, tp dia senang in term of berkawan. dia memahami. dia penasihat terbaik. dia pakar motivasi tak bertauliah. dia, good. dia, just nice. 

dia juga ada kekurangan. kadang2 dia degil, suka ikut kepala sendiri, buat apa yang dia rasa dia nak buat. tak suka ikut peraturan. player. dia, kadang2 'jahat'. tak tetap pendirian. kadang2 temper juga. dia, tak sempurna.

but it doesn't matter. aku sayang dia, as my best friend. i do. i did.

after a long 'silence' between us, atas kehendak Allah, kami bertemu semula. sebulan yang lepas. awkward. ya. sangat awkward. how we used to bergurau sepak2 kaki, bad mouth with each other, kutuk mengutuk, dah takde lagi. semua tu dah jadi past tense.

otak masa tu berfikir juga, macam mana nak berborak macam dulu. macam mana nak bergurau senda macam dulu. terfikir macam2 perkara yang nak dikongsi, tp semua tu langsung tak terluah. aku ke kiri, dia ke kanan. nampak juga dia cuba mengelak. perasaan aku, mungkin? aku tak tahu. and on that day, we did talk, tak banyak, 2 kali. yes. sepatah dibalas sepatah. anyway, aku happy je. at least kami bercakap. walaupun cuma dua patah ayat. at least. 

apa yang aku boleh ingat masa tu, wajah dia, tak macam dulu. tengah gaduh dengan someone, maybe? mata dia, nampak tak ceria. perasaan aku je, kot. dia banyak berubah. fizikal nya. 

to that friend, or anyone yg baca post ni yg tahu who's that friend of mine, beritahu dia,



'' aku rindu kau. sorry, atas apa yang silap dulu. entah lah kenapa, aku tak tahu. mungkin kau rasa '' eh, pahal minah ni tetiba je,'' tp, tu lah. aku pun tak tau. entah. cuma aku nak cakap, thanks for being great friends, back then. trimas. and i still can't find anyone yang macam kau. hope i didn't find any. "


-- that friend, is great. dia masih lagi teman baikku, walaupun ini cuma one sided friendship. 
-- is there any things called one-sided-friends? wonder

Saturday, March 2, 2013

krisis identiti?

assalamualaikum,,

dikeheningan pagi, tengah gua duduk2 bersantai atas kusi sambil menjamah roti bakar bersama sirap selasih, tetiba gua terpikir. 

eh. hari ni sabtu.

kenapa dengan hari sabtu? untuk pengetahuan korang, sabtu dan ahad adalah hari paling heaven untuk gua sebab punya banyak kartun kat tb3 dengan tb7. selalu muka aku je lah yg duduk menghadap tb tu. tapi, sejak dua tiga empat menjak ni, jarang sangat dah tengok tb. anime pon aku dah kurang. 

apa maknanya ini semua??

adakah aku sedah menginjak dewasa, sehingga tidak lagi melayan mereka tu semua??

mungkin krisis identiti. eh?