I made this widget at MyFlashFetish.com.

Wednesday, November 28, 2012

FAITH OST - MY EVERYTHING

assalamualaikum..



you're my every my everything, you're my everything...

love for you~~~ lalala~

Monday, November 26, 2012

Jatuh

assalamualaikum..

sesekali tu kena jugak rasa macam mana sakitnya jatuh terduduk sampai kaki terkehel, tak dapat nak bangun nak berdiri. 

supaya kitA sedar yang kita ni sebenarnya tak selalu gah atas muka bumi. tak selalu dapat bangun dari jatuh yang teruk secara sendiri. kadang-kadang kena berpaut jugak dekat tangan yang menghulur. supaya lebih berhati-hati dalam setiap tindakan, in every steps you take.

jatuh tu membantu, jatuh tu membina, take a view from the bright side peeps. failure makes you stronger. unless kau nak duduk hentak kaki, terpulang. 

Tuesday, November 20, 2012

if i could have one wish......

assalamualaikum..








cc to mr gugel.

tempat tempat yang berjaya di gugel, mostly di belanda. chantekkkkk.!


anyone...peliss peliss peliss take me there. nak tengok tulip.! nak tengok tulip.! huwaaaa T_______T

FireFlies







You would not believe your eyes
If ten million fireflies
Lit up the world as I fell asleep
'Cause they'd fill the open air
And leave tear drops everywhere
You'd think me rude but I would just stand and
Stare

I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems

'Cause I'd get a thousand hugs
From ten thousand lightning bugs
As they tried to teach me how to dance
A foxtrot above my head
A sock hop beneath my bed
The disco ball is just hanging by a thread
(Thread, thread...)

I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems
(When I fall asleep)

Leave my door open just a crack
(Please take me away from here)
'Cause I feel like such an insomniac
(Please take me away from here)
Why do I tire of counting sheep?
(Please take me away from here)
When I'm far too tired to fall asleep

To ten million fireflies
I'm weird 'cause I hate goodbyes
I got misty eyes as they said farewell
(Said farewell)
But I'll know where several are
If my dreams get real bizarre
'Cause I saved a few and I keep them in a jar
(Jar, jar, jar...)

I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
'Cause everything is never as it seems
(When I fall asleep)

I'd like to make myself believe
That planet Earth turns slowly
It's hard to say that I'd rather stay awake when I'm asleep
Because my dreams are bursting at the seams


FireFlies by Owl City

credit to www.azlyrics.com

Sunday, November 18, 2012

bloody monday

assalamualaikum..

it's not a movie review. :) malas nak buat review since aku rasa ramai yang tahu cerita Bloody Monday ni kot. ke tak ? er. 

abam kachak   cc: inche gugel

okay. since aku ni budak baik so aku nak describe satu dua jalan cerita Bloody Monday ni. is it really 'jalan cerita' ? lepas kena sound dengan miss kanai tentang buruknya penggunaan tatabahasa aku, tetiba aku bertukar jadi orang yang sentiasa berhati-hati bila nak berkata-kata. tapi dengan dia je lah. i need kamus dewan bahasa dan pustaka stick with me every time i am with her. maybe.
what's the problem with ' hensem nya kawasaki tu ' ? and, it's a normal thing kalau guna ' itik tu sensorang je kat situ '. kan nampak lebih mesra gitu. tak ke ? *maaf cikgu*

back to the bloody monday, cerita ni mengisahkan tentang seorang brader ni nama dia fujimaru apa ntah. he is a hacker known as flacon. dia fight bersama-sama dengan THIRD-i, an organisation dekat Jepun tu untuk mengalahkan satu kumpulan terrorist yang nak reconstruct Jepun. aku tak sure lah THIRD-i ni polis ke hape, but more to pasukan yang menyelamatkan negara. macam citer otromen tu, the one and only pasukan yang selamatkan bumi daripada ancaman raksasa. lebih kurang gitu lah sama dengan THIRD-i ni. cuma diorang ni gaduh dengan terrorist melalui sistem komputer. tak macam otromen yang lebih thrill dengan aksi-aksi laser beam, bertukar, terbang-terbang, dan tak kurang juga dengan yang hantar raksasa balik ke tempat asal mereka tanpa menggunakan kekerasan. hero terbaik ku. :D si terrorist ni serang Jepun guna komputer je. teknologi katanya. *tapi aku terkena serangan tekanan mental sekejap masa awal-awal tengok citer ni.* diorang plan nak bom si Jepun ni guna The Third Emperor, memula guwa dah bayang prince charming ke hape si third emperor ni. dah emperor, mesti lah diraja kan. tu apa yang ada dalam bayangan imaginasi aku lah. tapi panas tak sampai ke petang. tetiba prince charming dalam anganan bertukar menjadi bom yang gila besaw. bom yang kononnya power gila yang ketiga yang terhasil. hancur harapan nak cuci mata. nasib baik si fujimaru tu hensem. okay, dah. bab nak buat movie review ni aku failed bawah 20 peratus. jadi korang kalau nak tahu dengan lebih mendalam, atau nak selami lagi cerita ni pasal apa, mohon ringan-ringankan jari singgah dekat inche google. dia pasti menyediakan khidmat terbaik. *promotertakberbayar*

tujuan asal aku hapdate ni sebab nak kasi korang dengar ost cerita ni je. entah macam mana, entah bagaimana, boleh tersalah parking masuk review. padahal dah tulis awal-awal bukan movie review. entah kenapa, entah bagaimana lagi sekali, aku rasa ayat aku dah mula jadi huru hara. cilake. 



aishite..aishiteru~~ lalalala~~ lepas dengar asik nak nyanyi je. bertungkus lumus nak hafal lirik. demi meningkatkan lagi pengusaan bahasa Jepun kononnya. eh.

okbai. 

edited :: lupa nak mentioned. ni season 2 punya citer. ^_^

Saturday, November 17, 2012

mirror

assalamualaikum..

kosong. blank. hitam. gelap. currently stuck in my own theater. in my own film directed by Mr. Mind and co by Mr. Heart. 

what will you do if there're various road in front, but none of them is available. keep going, and keep searching for the available one, or, turn back, and sit back calmly, peacefully, and feel comfort with the one you've taken before ?

which road will you take ? why ?

every time i've got the first question answered, then i'll stuck on the second. 

is it me who take life too complicated, or is it me who can't see things clearly ? i'm positive with both. =='



-- give me some time till i reached the right path.
-- lead me to Your guidance, My Almighty.

Friday, November 9, 2012

nobody

assalamualaikum..
i am nobody. 

saya cuba faham. the freedom you need. the things you like. the things you do.
memaksa bukan hak saya. meminta juga bukan hak saya. 
so, i'm not gonna say anything.

tp saya hargai kalau awak mampu laksanakan apa yang sepatutnya dengan rela hati.
 bukan untuk saya. bukan kerana saya.

untuk diri awak. kerana diri awak. :)

Saturday, November 3, 2012

kenchana :)

assalamualaikum..

the storm's come
the thunder's strike
heavy rain's pour down

take it easy
turned off the light
and sleep tight
say your goodnight

it's gonna be alright


--> it's hard. yes it is.
--> it's okay. :)

--> is it really kenchana? how to spell it correctly? =..='